Валтер де Силва получава най-престижната дизайнерска награда

2011-07-22 19:55:33

Международното експертно жури описва де Силва като „безспорен главен герой на италианския дизайн” и го отличи с награда за неговата 40-годишна кариера в присъстието на членове на ADI (Italian Association of Industrial Design), избрани гости и на пресата. С наградата за Compasso d’Oro Career се удостояват както италиански, така и международни граждани за техния изключителен принос в областта на дизайна, изследователската дейност, обучение, производство и дистрибуция.

С тазгодишната награда ADI удостоява за 22 пореден път с международно признатия приз от 1954 г. насам. Успоредно с наградата Compasso d’Oro Career компетентното жури присъжда отличието и на различни дизайнерски обекти, чието качество подсилва съзнателното отношение към италианския индустриален дизайн. Наградите бяха връчени в Рим тази година по повод 150-тата годишнина от обединението на Италия.

Валтер де Силва е ръководител на Volkswagen Design от 2007; на тази позиция той отговаря за дизайна на всички марки. През цялата си кариера той е получавал няколко награди за дизайн, между които и „Награда за дизайн на Федерална Република Германия” – най-голямото официално отличие за дизайн в Германия, присъдено за дизайна на Audi A5 през февруари 2010.